Spildevandsplan 2017-27
 
I forbindelse med nedlæggelse af Sønder Nyrup Renseanlæg er der igangsat et stort klimatilpasningsprojekt i renseanlæggets opland, kaldet de 5 landskaber.

Området er kloakeret med et fælles kloaksystem.
Kloakkerne er i god stand og der vurderes ikke at være behov for renovering i planperioden, men tag - og overfladevand optager kapacitet i kloaksystemet og på renseanlægget.

Projektet har til formål, at reducere mængden af tag – og overfladevand der ledes til renseanlægget samt at sikre håndtering af skybrudshændelser.
Samtidig udnyttes vandets rekreative værdi i området.

I planperiden 2017 – 2027 tilbyder Kalundborg Forsyning, at borgerne kan få tilbagebetalt op til 40 % af tilslutningsbidraget, såfremt de frakobler tag- og overfladevand fra kloakken og håndterer det på egen grund.
De nærmere betingelser for delvis udtrædning af kloakfællesselskabet og tilbagebetaling af en del, er beskrevet under “Tilbagebetaling af tilslutningsbidrag” er bekrevet i Kommunens Spildevandsplan side 32.

Er der nogen der på nuværende tidspunkt har separeret deres kloaksystem skal de selv rette henvendelse til Kalundborg Forsyning.

Efter dette er indført i spildevandsplanen vil der ikke blive foretaget ændringer i Grundejerforeningens område før efter 2027.
 
*******************
Læs spildevandsplanen her

*******************
Mikkel Pagh